Nyakunkon a grillszezon, a piknikekről nem is beszélve. Egy kiadós burgonyasaláta pedig mindkét alkalom tökéletes kiegészítője lehet. Mutatunk egy szuper receptet, amit a Pinteresten már 90 ezren mentettek el – tudhat valamit!
Nyári burgonyasaláta zöldségekkel
Hozzávalók (4 főre):
- 1/4 tk. chilipor
- 1 kg újkrumpli
- 1 sárga, 1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 cső kukorica
- 1 ek. friss kapor
- 1 szál újhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. bors
- 1 ek. só
- 1/2 tk. római kömény
Elkészítés:
- Melegítsd 200 fokosra a sütőt. Egy sütőpapírral borított tepsin keverd össze a krumplit, a kockákra vágott paprikákat. Sózd, borsozd a zöldségeket, és hintsd meg őket római köménnyel, chiliporral és kaporra. Végül az olajat is locsold rájuk. A tepsi közepén csinálj egy kis üres helyet és helyezd el a kukoricacsövet.
- 30 percre tedd be a sütőbe, majd a kukoricát vedd ki. A többi zöldség még 30 percet sülhet. A kukorica csövét távolítsd el, és vágd nagyobb darabokra a kukoricát.
- Végül keverd össze a salátát. Tálaláskor szórd meg felaprított újhagymával. Melegen és teljesen kihűtve is kínálhatod.