A gesztenye általában téli csemegének van kategorizálva, de egész évben remek alapanyaga a desszerteknek, legalábbis annak, aki szereti, mert aki egyszer behódol ennek a remek alapanyagnak, azután sosem tudja, hol a vége.
Ha gesztenye, akkor tejszínhab, és valóban, az egyik legjobb párosítás, egyszerűen imádják egymást, és ezáltal imádjuk mi is… ezért is olyan nagyszerű ez a sütemény. Egyszerre kényezteti a szemet és az ízlelőbimbókat. Vékony tészta, nagyszerű gesztenyés krém és fantasztikus, lágy tejszínhab a tetején. Ha szeretnénk megálmodni valami varázslatosan finom, hihetetlen könnyed sütikét, akkor sem tudnánk ennél jobbat kitalálni.
Gesztenyés-tejszínes sarok
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg liszt
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg barnacukor
Gesztenyés krémhez:
- 5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 2 ek rum
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg gesztenyemassza
Habhoz:
- 2,5 dl Meggle Cukrászhab
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, amivel óvatosan elkeverjük, végül jöhet hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert liszt és összeforgatjuk.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő, sütőnként változhat, így végezzünk tűpróbát és ha már nem ragad a tészta a tűre, tökéletes a tészta.
A süteményt hagyjuk kihűlni és közben elkészítjük a krémet.
A tejből, a cukorral és a pudingporral pudingot főzünk, ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Ha a puding kihűlt, kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a gesztenye masszát, a rumot és addig kavarjuk, amíg finom krémet kapunk.
A gesztenye masszát a kihűlt tésztára kenjük, a tetejére pedig jöhet a felvert cukrászbab.
Ízlés szerint reszelt csokoládéval, kakaóporral, gesztenyedarabkákkal díszítjük.