Hagymás-szalonnás rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- só
- 2 dl tejföl
- 50 dkg tisztított vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- olaj
- bors
- 1,5 kg tisztított burgonya
Elkészítés
A burgonyát nagyon vékony karikákra vágjuk, vagy uborkagyalun leszeleteljük. A hagymát félkarikákra vágjuk, és kevés zsiradékon barnára pirítjuk.
Ezután a burgonyát sóval, borssal kissé átforgatjuk, a felét beletesszük egy tepsibe, majd alaposan lenyomkodjuk. Elosztjuk rajta a pirított hagymát, és befedjük a maradék krumplival. Ezt is – amennyire csak lehet – lenyomkodjuk, majd megkenjük a tejföllel.
A szalonnát kockára vágjuk, és elosztjuk a tetején. 120-130 C fokos sütőben kb. 1 óra 20 perc alatt megsütjük. Utána 10 percig 180 C fokos sütőben megpirítjuk.