Mézes-citromos csirkemell cukkinivel
A Tétova ínyenc bloggerének receptjeiben az a jó, hogy nemcsak elkészülnek 20 perc alatt, de még az alakunkra is vigyáznak. Aki a cukkini mellett vágyna azért egy kis szénhidrátra köretként, annak javasoljuk a bulgurt a csirkemellhez, remek választás rizs helyett.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell (csont és bőr nélkül)
- só
- 1 nagy citrom
- 1 ek. méz
- 1 csípős paprika/chili
- olaj
A körethez:
- 3 kis cukkini
- só, bors
- 2 újhagyma
- metélőhagyma
- petrezselyem
Elkészítés:
A citrom levét kifacsarjuk, a csípős paprikát karikára vágjuk. A citromlében elkavarjuk a mézet, hozzáadjuk a paprikakarikákat és 2 evőkanál olajat. Néhány órára ebbe a páclébe tesszük a félbevágott csirkemelleket.
A recept folytatásáért kattints ide!
Cukkinis frittata cukkinivirággal
Szintén a Tétova ínyenc blogról való recept, ami megmutatja a cukkini ezer oldalát. Igazi nyári zöldség, amit vétek lenne kihagyni az ebédekből – használd minél többször, változatosan elkészítve!
Hozzávalók:
- 1 karcsú cukkini
- 5-6 cukkinivirág
- 6 tojás
- 1 kis hagyma
- 2 dkg parmezán
- só, bors
- 2 ek. olívaolaj
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A hagymát megpucolom és apróra vágom, az olajon megfonnyasztom. Fontos, hogy a használt serpenyő nyele bírja a hőt, mert bekerül majd a sütőbe. A cukkinit vékony karikákra vágom, és a hagymás serpenyőbe teszem. Sózom, borsozom, kavargatom. Ha félig megpuhult, hozzáadom a cukkinivirágokat. Csak addig kavarom, amíg összeesnek.
A recept folytatásáért kattints ide!
A legfinomabb zöldséges tészta
A tészta jó választás, amikor tényleg csak 20 percet szeretnél a konyhában tölteni, a zöldségek pedig pillanatok alatt megpirulnak az Írástól Lélekig Életmód Magazinja bloggerének receptjében.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- 1 cukkini
- magvak ízlés szerint (szezámmag, fenyőmag, szeletelt mandula)
- fél zacskó spagetti
- olaj
- só
Elkészítés:
Ennek az ételnek a lelke az egyszerűség, a zöldségek természetes íze. Egy serpenyőben pár csepp olajon kezdd el pirítani a nagyon vékonyra szeletelt vöröshagymát. (Én először félbevágom.) Míg puhul a hagyma, tisztítsd meg a répát, és vágd julienre, azaz gyufaszál alakúra.
A recept folytatásáért kattints ide!
Szójaszószos csirkemell
Ha szereted a kínai ételeket, akkor a Levendulalány receptje neked való. A brokkoli és a csirkemell fantasztikus összhangba kerül a szójaszósz segítségével, a tészta pedig hab a tortán hozzá.
Hozzávalók:
- 250 g tészta – jelen esetben spagetti
- szójaszósz
- 1 ek. méz
- 4 ek. liszt
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli rózsáira szedve
- 500 g gomba
- 2 nagy csirkemell
- só, bors
- húsleveskocka vagy ételízesítő
Elkészítés:
Legelőször vizet teszek fel a tésztának. Ha kezd forrni, beleteszem a rózsáira szedett brokkolit, és 5 percig forralom, majd kiszedem lyukas szedőkanállal. A forrásban lévő vízbe ezek után beleteszem a tésztát, és a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően kifőzöm. A csirkemellet felszeletelem, beleforgatom a lisztbe, és olívaolajon pirosra pirítom, közben meglocsolom egy kevés szójaszósszal, sózom, borsozom, majd kiszedem egy tálba, mert ugyanebben a serpenyőben fogjuk elkészíteni a zöldségeket is.
A recept folytatásáért kattints ide!
Nyers gazpacho pirítossal
Vannak napok, amikor annyira meleg van, hogy nem kívánjuk a főtt ételt, ilyenkor jöhet jól a Fifty shades of green bloggerének receptje, amihez nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Nem mellesleg egészséges és nagyon finom ebédünk lesz pár perc munkával.
Hozzávalók:
A leveshez:
- 750 g friss paradicsom
- 1/2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 uborka
- 1 szál zeller
- 1 zöld paprika
- 1/2 lime leve
- 4 tk olívaolaj
- só, bors
A toasthoz:
- 2 szelet vegán toastkenyér
- 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
A paradicsomot megmosom, zöld részét kivágom és felkockázom. A vöröshagymát és fokhagymát meghámozom és finomra aprítom. Az uborkát és zellert megmosom és felkockázom. A paprikát megmosom, magházát és magjait kivágom, és szintén feldarabolom.
A recept folytatásáért kattints ide!
Brie sajtos kosárkák pirított gombával
Jó, talán az Álom, Íz, Világ bloggerének receptjét nem akkor kell elkészíteni, amikor kint tombol a kánikula, mert be kell kapcsolni hozzá a sütőt, de megéri kivárni a hűvösebb nyári napokat hozzá.
Hozzávalók:
- 1 leveles tészta (kb. 30×25 cm)
- 6-7 nagyobb fej barna csiperke
- 1 kis csokor snidling
- 8 dkg vaj
- só, bors
- 5 szál új- vagy lila hagyma
- 10 dkg brie sajt
- 2 dl habtejszín
- 2 tojás
- szerecsendió
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra melegítem. A leveles tésztát kiterítem egy deszkára, majd 12 egyforma négyzetre vágom. Belenyomkodom a muffinsütő formáiba, ráhelyezek egy-egy muffinpapírt, és beleöntök – súlynak – szárazbabot (lehet lencsét, sárgaborsót is). Az előmelegített sütőben 15 percig, aranybarnára sütöm.
A recept folytatásáért kattints ide!
Mediterrán tonhalsaláta
Az otthon szépsége bloggerének receptje azoknak való, akik még azt a 20 percet is sajnálják a konyhában tölteni. A tonhalsalátához tényleg nem kell több pár percnél, hogy máris az asztalra kerüljön egy könnyű, alakbarát nyári ebéd.
Hozzávalók:
- 2 doboz tonhaltörzs olívában
- 1 kis üveg zöld olívabogyó
- fél vöröshagyma
- 1 paprika
- ízlés szerint kevés mustár és majonéz
- csöppnyi bazsalikom és só
Elkészítés:
A tonhalról az olívaolaj egy részét lecsöpögtettem, majd felapróztam az egyéb alapanyagokat. Szorgalmasan fotóztam, és aztán a finomságokat összekevertem.