Villámgyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom, tökéletes kiegészítő desszert lehet a nagyiféle komolyabb sütemények mellett. Elkészítése során arra kell csak figyelni, hogy a tejszín hideg legyen – így sokkal könnyebb lesz felverni –, és a zselatinfixet a végén keverjük bele. Nem kell melegíteni vagy vízben áztatni, egyszerűen csak hozzá kell adni a krémhez a zselatinfixet, és alaposan elkeverni.
A joghurthab készülhet citrom helyett narancs héjával ízesítve is, de nagyon finom a vaníliás verzió is, és keverhetünk a krémbe egy kis gyümölcspürét is. Nálunk most áfonyával készült, de érdemes kipróbálni eperrel, málnával, vagy akár banándarabokkal is!
Ha csak gyümölccsel rétegezzük, akkor azonnal tálalható, de rétegezhetjük (narancslével meglocsolt) babapiskótával vagy kalácskockákkal is – ebben az esetben pihentetni kell egy kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 evőkanál méz
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatinfix
- 20 dkg áfonya