Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Csirkeszárny hagymával

Ebben a gyors fogásban nem maga a művelet a különleges, hanem szárnyak fűszerezése. Érdemes elraktározni a páckeverék receptjét más húsokhoz is.

Csirkeszárny hagymával

Hozzávalók:

  • 10 közepes fej lila hagyma
  • 1,5 kg csirkeszárny

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

  • 1 ek tengeri só
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk durvára tört mustármag
Kategóriavacsora
Elkészítési idő110 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk.

A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.

Címlap

top