Padlizsános-gombás penne – Gasztropillangó konyhájából
Hazaérve fáradtan valami laktató és gyorsan elkészíthető vacsorára vágyik az ember. Ilyenkor jöhet az aduász: tészta valamilyen szósszal, raguval. Ha már unjuk a bolognait és a carbonarát, ideje kipróbálni valami újat is. Például egy finom padlizsános-gombás pennét, ami nagyon hamar elkészül. Kattints a receptért!
Egyszerűen chilis bab – Pálmafaprojekt konyhájából
Anno első hallásra én is azt hittem, hogy ez valami bonyolult, időigényes étel, holott pofonegyszerű, ezért nem is értem, hogy sokan miért nyúlnak mégis a boltok polcain figyelő zacskós chilis bab alaphoz, amiről én inkább tudni se szeretném, hogy mit tartalmaz… Kattints a receptért!
Paprikás krumpli kakukkfüves galuskával – Krisztina konyhájából
Gyermekkorom egyik maghatározó gasztronómiai „élménye” volt a paprikás krumpli galuskával. Az 1980-as évek végén egy nyári táborban történt, hogy megérkezésünk utáni első vacsorára paprikás krumpli volt galuskával, amit úgy kell elképzelni, hogy a paprikás krumpli úszott egy zsíros szaftban, a galuska pedig mellé volt csapva egy kistányéron, egy gerezd uborkával. Kattints a receptért!