Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Hagymás-szalonnás-paprikás-tésztás tojáslepény salátával
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1-2 dl tejföl
- 5 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- 20 dkg kaliforniai paprika
- 25 dkg húsos szalonna
- 20 dkg (Gyermelyi 4 tojásos copfocska) copfocska tészta
Elkészítés
A tálaláshoz: tetszőleges saláta, tejföl
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy 24-26 cm-es serpenyőben (aminek hőálló a füle) megpirítjuk. Rátesszük a fél karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Összepirítjuk 4-5 percig, hogy a hagyma összeessen. Belekeverjük a megfőtt tésztát, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat felütjük, és a tejföllel kikeverjük. Ráöntjük a szalonnás tésztára, összekeverjük, és előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük. 15-20 percig sütjük. Sütőből kivéve szeleteljük, és tetszőleges salátával tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk mellé.