Gasztro

Titok a sütiben: így készül a mákos Hámán-táska

Mit rejt a Hámán-táska?! Ezúttal finom mákos tölteléket!

A Hámán-táska, vagy más néven Hámán füle, zsidó sütemény, amit purim ünnepén – ami amolyan zsidó farsang – szokás sütni. Ezen a tavaszi ünnepen jelmezes mulatságokat tartanak a gyerekek és a felnőttek is, és szokás egymást kis süteményes csomaggal megajándékozni. A csomagból sosem hiányozhat a Hámán-táska, de sokféle más süteményt és édességet is tesznek bele.

A Hámán-táska legtöbbször úgy készül, hogy direkt látszik a töltelék, a szabályos sütemény tölteléke viszont titok, vagyis teljesen összeér felette a tészta.


A süteményt egyébként nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is kedvelik, ugyanis jólesik mellé a bor, amit ezen az ünnepen az esti ünnepség alkalmával illik inni.

Lezárt dobozban akár egy hétig is eláll, már ha marad belőle olyan hosszú ideig. 

Titok a sütiben: így készül a mákos Hámán táska

Hozzávalók a tésztához:


  • 20 dkg rétesliszt
  • 15 dkg sima liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 1+1 db tojás
  • 
kb. 1 dl langyos víz
  • 1 kk Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 zacskó Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

A mák töltelékhez:

  • 
15 dkg darált mák
  • 1 zacskó Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 1,5 dl tej
  • 12 dkg cukor

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top