Gasztro

A világ legjobb burgerei

A hamburger már régen túlmutat a lakókocsikból árult csalamádés húspogácsás borzalmakon. Igazi menő fogás lett, és a legjobbak megpróbálják "feltalálni" a saját tökéletes burgerüket. Mi így ünnepeljük a hamburger világnapját.

Flippin’ Burgers – Stockholm

A világ legjobb burgerei

Jalapeño, gyöngyhagyma és karamellizált hagyma is elfér a svéd burgercsodában. A hús ellenőrzött gazdaságból származik, a pogácsát pedig külön erre szakosodott pék süti.

Hamburgueria do Bairro, Lisszabon

A világ legjobb burgerei

Ha a hamburger tetején ékeskedő hatalmas csilipaprika még nem is lenne elég a kapszaicinfüggőknek, a húsról lefolyó pikáns szaft és a pogácsának megágyazó jelentős mennyiségű zöldség biztosan meggyőz mindenkit. Külön jár a dicséret azért, hogy be merik vállalni a nyers hagymát.

Gordon Ramsay burgere

A világ legjobb burgerei

Gordon a fűszeresebb variáció híve, de ő sem viszi túlzásba az extrákat: a húspogácsa íze kicsit fokhagymás, és a worcestershire miatt kellően karakteres. Nem sokat variál a többi tuninganyaggal, csak egy kevés saláta és egy mustáros öntet kerül még bele, és persze egy a pogácsára olvadó sajtszeletről sem szabad megfeledkezni.

Jamie Oliver burgere

A világ legjobb burgerei

Jamie nem variálja túl a saját hamburgerét, a húspogácsánál csakúgy, mint a többi igazán menő burgeres, a hibátlan minőségű alapanyagra koncentrál. A nyers hagyma helyett ő is a karamellizált változatra szavaz, amitől az egésznek édeskés jellege lesz. A pikáns vonalról pedig a korianderes mustáros szósz gondoskodik.

Bock Beef Burger

A világ legjobb burgerei

 

Simán bekerülhet a legjobbak közé az isteni Bíró Lajos nevéhez fűződő burger is. A tökéletes húspogácsán túl még egy szelet rántott marhapofa is arról tanúskodik, hogy itt bizony nem viccelnek, beleteszik, amit bírnak. Ehhez még jön egy adag káposztasaláta, egy kis lecsó, csak az íze végett, és persze az elmaradhatatlan sült hagyma. Te jó ég, még a szemünk is könnybe lábad… Budapesten szerencsére nemcsak a Bockban elképesztő a burger, íme a nagy hamburgerteszt.

Macy’s Six floor – San Francisco

A világ legjobb burgerei

Ki gondolná, hogy egy bevásárlóközpont hatodik emeletén igazi hamburgercsodába botlik az ember? Nem a sokféle összetevő, hanem a tekintélyes méretű húspogácsa miatt került be a legjobbak közé, a sós sajtkrém és a pikáns öntet pedig tökéletesen kiegészíti az erőteljes marhaízt, a karamellizált hagymán pedig túl sok dolgot nem lehet elrontani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top