Gasztro

Csokiból soha nem elég – készítsd házilag, és kész is az ajándék!

Egyedi, különleges, saját készítésű és még finom is: készíts minicsokikat barátaidnak, rokonaidnak. Tökéletes meglepetés a bolti helyett a Mikulás-csomagba vagy az adventi naptár zsebeibe rejtve is.
Csokiból soha nem elég - készítsd házilag és kész is az ajándék!

Nem kell hozzá más, csak egy csokiforma, jó minőségű csokoládé, és már kezdődhet is az ajándékkészítés. Ha nincs ilyen forma otthon, akkor készíthetünk szilikon muffinformával kerek csokitallérokat: az olvasztott csokit a forma mélyedéseibe adagoljuk, és azt díszítjük különféle dekorelemekkel. Ha muffinforma sincs kéznél, akkor kanállal csorgassuk az olvasztott csokit sütőpapírral bélelt tálcára, és egy kanál hátlapjával formázzunk kör alakot a csokiból.

Minden esetben fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk, és temperáljuk a csokoládét. Ez utóbbi azért fontos, hogy a kész csoki fényes és roppanós legyen. A temperálás legegyszerűbb módja, ha először a felhasználandó csokoládénak a 2/3 részét olvasztjuk meg (vízgőz felett), majd letesszük a tálat a pultra, és a maradék csokoládét már ott adjuk hozzá, és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad. Akkor jó, ha egy kanál végét a csokiba mártva 2-3 perc alatt a csoki kezd megszilárdulni, és szép selymes fénye lesz. Temperálás nélkül a csoki egy idő után szürkés színű lesz, állaga megváltozik, nem lesz már olyan szép fényes, ezért ezt a lépést semmiképpen nem szabad kihagyni.

Mivel ezek pici csokik, itt nagyobb darabos töltelékek nem jöhetnek szóba, de vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel vagy egy kis csilivel ezt a csokit is ízesíthetjük. Ha a kis csokilapok vagy -tallérok elkészültek, már csak celofánba kell csomagolni, és már kész is a kedves gasztroajándék.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 12 db mini csokitáblához:

  • 8 dkg 60 %-os étcsokoládé
  • 2 csipetnyi őrölt fahéj
  • Dr. Oetker Dekormix Love
  • Dr. Oetker Dekormix Szuperhős
  • Dr. Oetker Dekormix Tél

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top