
A ráérős hétvégi menüket nem az ilyen hétvégékre találták ki, most gyors menüre van szükség, aminek az elkészítésére nem megy rá az egész délelőttünk.
Burgonyakrémleves baconnel
Hozzávalók 4 személyre:
- jó pár csipet só
- 15 dkg bacon
- ízlés szerint bors
- 1 db babérlevél
- 80 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg gouda



Elkészítés
A bacont csíkozzuk fel, egy lábasban süssük piros-ropogósra. Szedjük ki egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Pirítsuk át, majd öntsük fel 6 dl vízzel. Főzzük puhára a burgonyát, majd a babérlevelet kivéve botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot, sót és borsot. Forraljunk egyet rajta, szórjuk bele a ropogós bacont, majd a kivájt cipóban tálaljuk.
Vajas-citromos bundában sült hús
Hozzávalók 4 személyre:
- bundázáshoz liszt
- tengeri só
- 12 dkg vaj
- 8 szelet pulyka- vagy csirkemell
- 2 darab citrom
- fehérbors



Elkészítés
A hússzeleteket besózzuk, fehér borssal fűszerezzük. A vaj felét felolvasztjuk, összekeverjük a megmosott citromok lereszelt héjával és kifacsart levével. A hússzeleteket megmártjuk a citrusos vajban, majd lisztbe forgatjuk őket.
Egyenlő arányban melegítünk vajat és olajat egy serpenyőben, épp hogy legyen egy kevés zsiradék az alján. A hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Extra szűz olívaolajjal és citromlével ízesített zöldsaláta illik hozzá a legjobban.
Sonkás-sajtos melegszendvics
Hozzávalók:
- kenéshez vaj
- 1-2 karika lila hagyma
- pár szelet kenyér
- pár szelet gouda
- 1-2 szelet fekete erdei sonka
- pár szelet füstölt sajt



Elkészítés
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal. Mindkét szeletre helyezünk 1-1 kisebb szelet sonkát, néhány karika lila hagymát és pár vékony szelet gouda sajtot. Füstölt sajtot reszelünk rá és összefordítjuk, majd szendvicssütőben megsütjük.
Még több tipp a hétvégi menühöz:
- Hétvégi menü, ami garantáltan átmelegít
- Palacsinta, karaj, kecskesajt – színes hétvégi menü
- Hétvégi menü a világkonyhából
- A sztárszakács konyhája: hétvégi menü Jamie Oliverrel