Bonyolultabb, különlegesebb, modernebb sütik jönnek és mennek, de a muffin örök. A muffinhoz akkor is fordulhatunk, ha tízórait készítenénk a gyerekeknek, vagy kirándulásra készül a család, de jól jön olyankor is, amikor csak valami gyors és egyszerű édességet szeretnénk hétvégén, és nincs kedvünk túl bonyolult édességet sütni. Sokan vagyunk, akik muffinsütéssel kezdtük/kezdjük kalandozásainkat a sütés világában, mert olyan egyszerűen elkészíthető, hogy a sikerélmény soha nem marad el, így jól be lehet rajta gyakorolni az alapokat, hogy aztán neki merjünk állni a bonyolultabb süteményeknek is.
Az egyszerű muffinokból is készülhet díszes sütemény, csak egy kis fantázia és pár kiegészítő alapanyag kell hozzá. A fondant készülhet házilag is, de kezdőknek érdemes inkább kész fondant-nal kezdeni a gyakorlást. Nagyon könnyű vele dolgozni, csak alaposan át kell gyúrni, majd folpacklapok között vagy porcukrozott felületen kinyújtani, és már szaggathatjuk is.
A fondant-ra nyomhatunk különféle mintákat a fehér és színes cukormázakkal, ezek is nagyon egyszerűen használhatóak, arra figyeljünk csak, hogy használat előtt enyhén dörzsöljük át a tubusokat, így könnyebben fog jönni a cukormáz. Érdemes előbb egy tányérra vagy sütőpapírra nyomni egy-két apró mintát, és csak ezután kezdjünk “élesben”, a fondant felületén is mintákat formázni. A fehér cukormázhoz választhatunk díszítőfejet is, ezzel még szebb mintákat nyomhatunk a muffinok tetejére.
Hozzávalók 10 db-hoz:
- 2 db tojás
- 80 ml olaj
- 15 dkg natúr joghurt
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 10 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
A díszítéshez:
- Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
- Dr. Oetker Fondant piros cukormassza
- Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
- Dr. Oetker Dekormix Színvarázs 4 különböző dekorcukorral