nlc.hu
Gasztro
Kajári és Pácsonyi főz: így készül az epres csokitorta

Kajári és Pácsonyi főz: így készül az epres csokitorta

A múlt heti <a href="https://nlc.hu/gasztro/20130531/kajari-es-pacsonyi-foz-igy-keszul-a-rizotto/" target="_blank">rizottó</a> után most egy gyors és elképesztően egyszerű desszertet sütnek a Nők Lapja Café videoszakácsai.
Főzz velünk!

Adott két gasztromániás, akik ráadásul a magánéletben is jól kijönnek egymással. Együtt főznek, sütnek. Hol 10 kiló mézeskalácsot egy jótékonysági vásárra, hol pedig kacsát a csajos karácsonyra. Kajári Zsófi a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője, de álmaiban a saját cukrászdájában süti a legfinomabb süteményeket, házi kekszeiért pedig még Londonban is rajonganak. Pácsonyi Daniella a Nők Lapja Café szerkesztője, álmaiban viszont egy 5 asztalos éttermet vezet, ahol mindig van konfitált kacsa és csirkepaprikás az étlapon, a kekszet persze ő is Zsófitól rendeli. Ők ketten pedig összeálltak, hogy hetente egyszer megtanítsanak nektek egy egyszerű/házias/édes/virítós finomságot. Nincsenek trükkök, előre legyártott, fényesre mázolt sült csirkék, amit a konyhában láttok, az pont így történik akkor is, ha a kamera nem forog… 

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A tésztához:

  • 5 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 25 dkg liszt

A csokoládékrémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top