Igazi vasárnapi reggeli, ami egy óra alatt elkészül úgy, hogy fél óra munka van vele mindössze. Akkor szoktam sütni, amikor a gyerekek a nagyinál kényeztetődnek, és nekünk van időnk kicsit heverészni reggel, senki se követeli a Hófehérkét DVD-n hajnali hatkor, vagy kérdezi meg fél hétkor, hogy amíg mi alszunk, addig ő X-boxozhat-e egy keveset.
Ilyenkor van bátorságom megpróbálkozni a szirupos szerelmes filmekben kötelező elemként előforduló ágyban reggeli műfajjal. Mi ugyan nem ugrálunk feleslegesen, miközben kávézunk vagy reggelizünk, csak boldogan hallgatjuk a csendet, és élvezzük a nyugalmat.
Mivel én vagyok a korábban kelő, ezért bőven van félórám, amíg a sütőbe kerül a kalács, és amíg sül, nyugodtan lezuhanyozhatok, megfőzhetem a kávét, és még arra is marad időm, hogy sokat gondolkozhassak azon, mégis hova sikerült eltenni azokat a tálcákat, amiket kifejezetten az ágyban reggelizéshez vásároltunk, aztán persze soha nem használunk…
Hozzávalók a pesztóhoz:
- 1 üveg 320 grammos, olajban eltett aszalt paradicsom
- 4-5 ek paradicsomlé
- 10 dkg frissen reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ kk só
- ½ kk bors
- 1 kk szárított oregánó
Hozzávalók a tésztához:
- 375 gramm sima liszt
- 1 kk só
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
- 1 ek olívaolaj
- 2 dl víz