Gasztro

Ágyba vinnéd a reggelit? Ez a kalács tökéletes lesz!

Néha megérdemlünk egy kis kényeztetést. Néha mindig :)

Igazi vasárnapi reggeli, ami egy óra alatt elkészül úgy, hogy fél óra munka van vele mindössze. Akkor szoktam sütni, amikor a gyerekek a nagyinál kényeztetődnek, és nekünk van időnk kicsit heverészni reggel, senki se követeli a Hófehérkét DVD-n hajnali hatkor, vagy kérdezi meg fél hétkor, hogy amíg mi alszunk, addig ő X-boxozhat-e egy keveset.

Ilyenkor van bátorságom megpróbálkozni a szirupos szerelmes filmekben kötelező elemként előforduló ágyban reggeli műfajjal. Mi ugyan nem ugrálunk feleslegesen, miközben kávézunk vagy reggelizünk, csak boldogan hallgatjuk a csendet, és élvezzük a nyugalmat.

Mivel én vagyok a korábban kelő, ezért bőven van félórám, amíg a sütőbe kerül a kalács, és amíg sül, nyugodtan lezuhanyozhatok, megfőzhetem a kávét, és még arra is marad időm, hogy sokat gondolkozhassak azon, mégis hova sikerült eltenni azokat a tálcákat, amiket kifejezetten az ágyban reggelizéshez vásároltunk, aztán persze soha nem használunk…

 

Ágyba vinnéd a reggelit? Ez a kalács tökéletes lesz!

Hozzávalók a pesztóhoz:

  • 1 üveg 320 grammos, olajban eltett aszalt paradicsom
  • 4-5 ek paradicsomlé
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ kk só
  • ½ kk bors
  • 1 kk szárított oregánó

Hozzávalók a tésztához:

  • 375 gramm sima liszt
  • 1 kk só
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl víz

 

 Kattints tovább a teljes receptre >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top