Gasztro

Karácsonyi készülődés a gyerekekkel: móka a konyhában

Miközben mi, felnőttek a fenyőfabeszerzéssel, szaloncukor-kötözéssel és az ünnepi menü tervezésével vagyunk elfoglalva, a gyerekek izgatottan várják a Mikulást, majd a Jézuskát, készülnek dalokkal, rajzokkal, mondókákkal – ők így élik meg a várakozást, az adventet.
Karácsonyi készülődés a gyerekekkel: móka a konyhában

A legjobb mégis az, amikor együtt készülődik az egész család. Az óvoda vagy iskola utáni hideg téli esték és hétvégék tökéletesen alkalmasak erre. Kedvet csinálhatunk nekik egy-két kiegészítő beszerzésével, mert bár a gyerekek szeretnek a felnőttek eszközeivel dolgozni, ha saját kis sodrófájuk, kötény-kuktasapka szettjük is van, különösen örülni fognak. Ilyen profi felszereléssel még lelkesebbek lesznek, ha konyhai serénykedésre hívjuk őket.

Készíthetünk mézeskalácsot vagy kekszeket az ünnepekre: a gyerekeket bevonhatjuk már a tésztagyúrásba is, de az igazán nagy öröm a kiszúrózás lesz. Nem muszáj minden mézeskalácsnak harang vagy szív alakúnak lenni, érdemes egy-két olyan formát beszerezni, ami kifejezetten a gyerekek kedvenceit ábrázolja. A pillangó vagy teherautó alakú mézeskalács is pont ugyanolyan finom lesz, és még az sem olyan nagy baj, ha némelyik egy kicsit eltorzul, sőt! A díszítéshez érdemes dekortollakat használni, azokkal még a legkisebbek is szívesen elbíbelődnek, a nagyobbak pedig már szép mintákat tudnak nyomni a kekszekre, sütikre.

Karácsonyi készülődés a gyerekekkel: móka a konyhában

Be lehet vonni a gyerekeket a csokis édességek elkészítésébe is. Nincs gyerek, aki ne jelentkezne önként csokinyalóka-gyártásra, és bár lehet, hogy fültől fülig csupa csoki lesz a végén az egész család, a saját készítésű finomságoknak a nagyi is sokkal jobban fog örülni, mint bármelyik boltban vásárolt szabályos édességnek.

Bármilyen sütemény, csokoládé, bonbon vagy sütinyalóka készül, hagyjunk legalább egy keveset belőle a gyerekeknek, hogy kedvükre díszíthessék. Ha akad otthon pár dekortoll, és néhányféle szórócukor (lányos és fiús színek vegyesen), akkor biztosak lehetünk benne, hogy jól fognak szórakozni. 

Tovább a teljes cikkhez >>>

Karácsonyi készülődés a gyerekekkel: móka a konyhában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top