Aki szereti a kakaós/csokis ízeket naranccsal párosítani, annak ez maga a tökéletes karácsonyi desszert. Nemcsak szép, de nagyon finom is. Elkészítése pedig egészen egyszerű. A sütemény alapja egy kevert sütemény, ami már előző nap elkészíthető, így a vacsora előtt csak a díszítésre kell egy kis időt fordítanunk, és kész is a minitortánk.
Keverhetünk az alaptésztába egy kis reszelt narancshéjat, de anélkül is kiválóan harmonizál a krémmel. Elkészítésénél két dologra kell figyelni. Meg kell várni, míg a sütemény teljesen kihűl, különben le fog folyni róla a krém. A fehér csokoládét vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg, és ha megolvadt, hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha már nem meleg, de még nem is dermedt meg.
A tetejére most csokoládélapokat szórtunk, de lehetne kandírozott narancshéjjal vagy rolettivel is díszíteni, vagy közvetlenül tálalás előtt olvasztott csokoládéval, esetleg egy kis karamellszósszal is meglocsolhatjuk.
Emeletes tortákat is készíthetünk, ha a tésztát – miután kihűlt – kettévágjuk, és az alsó lapot megkenjük krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és azt díszítjük krémmel és csokilapokkal.
Elkészítési idő: 60 perc + hűtési idő
Hozzávalók kb. 8 db-hoz:
A tésztához:
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl olaj
- 12,5 dkg natúr joghurt
- 20 dkg liszt
- 5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 1,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
A krémhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg mascarpone
- 1 narancs reszelt héja
- 2 dl hideg habtejszín
- 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
A tetejére:
- 1 doboz Dr. Oetker Csokoládélapok étcsokoládés