Gasztro
Szponzorált tartalom

Különleges ízekre vágysz? 7 kávé, ami feldobja a napodat

Egész nap rohansz, és azt sem tudod, hol áll a fejed? Adj magadnak néhány percet, válaszd ki az ízlésedhez leginkább illő kávét, és add meg a módját: kortyold ráérősen!

A kávé nem csupán a világ legnépszerűbb itala: amikor kávézunk, valójában megpihenünk, és kilépünk egy kis időre a mókuskerékből. Egy finom gőzölgő kávé pont olyan, mint egy jegy a nyugalom a szigetére.

Espresso, ahogy az olaszok isszák

Az olaszok számára a kávé egyet jelent az espressóval, amit a nap bármely szakában szívesen fogyasztanak. Ha te is szereted az lágyan telt Arabica kávé illatát és aromáját, rajongsz a vékony habrétegért, amit az olaszok cremának hívnak, az eszpresszó a neked való. De tudd: ha úgy szeretnél kávézni, mint az olaszok, ha szeretnéd igazán kiélvezni a kávé zamatát, a 30 milliliteres kávét apró kortyokban, nem sietve, pont ellenkezőleg: ráérősen érdemes innod.

Tejes, krémes finomságok

Ha az espresso túl erős neked, kérhetsz hozzá forró tejhabot is, azaz caffé lattét. Ha több tejre és csodás, réteges kávéra szomjazol, akkor latte macchiatót rendelj, aminek már a látványa is igazi felüdülés: a pohárba először a forró tejhabot öntik, majd következik az espresso, végül a tej. Cappuccinót, amit mi általában ebéd után vagy délután kortyolunk, az olaszok rendszerint reggel, maximum a délelőtti órákig fogyasztanak. Az igazi olasz cappuccinóban ugyanannyi tejhab, tej és espresso van, így teremtve harmóniát a csészében. Persze, a tejes finomságokról akkor sem kell lemondanod, ha laktózérzékeny vagy, hiszen a kávédat kérheted laktózmentes vagy növényi tejjel is.

Különleges ünnepi ízek

Egész nap rohansz, és jóformán észre sem veszed, hogy közeledik a karácsony? Egy-egy nap engedd meg magadnak, hogy egy kis időre lelassíts, és hozd magad ünnepi hangulatba! Ha épp úton vagy, tudd, hogy ma már bizonyos benzinkutakon is olyan kávékülönlegességeket ihatsz, mint egy jó kávézóban. Ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor próbáld ki a popcorn lattét, az almás pités cappuccinót vagy a mézeskalács mochát. Ha megérzed a desszertnek is beillő italok illatát, garantált, hogy nem tudsz nekik ellenállni! Az ünnepi időszakhoz tartozó alma és mézeskalács igazi karácsonyi ízek, amikkel még a feszített tempójú napokba is varázsolhatsz egy kis meghittséget.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top