Ha nem szeretjük a nehezebb húsokat, rajongunk a halételekért, vagy egyszerűen valami más, könnyedebb ízre vágyunk, próbáljuk ki a klasszikus rablónyárs lazaccal felturbózott változatát! Mert a lazac ugyanúgy isteni lesz a grillen, ráadásul szupergyorsan elkészül, és nagyon boldoggá teheti azokat, akik a forró nyári napokon nem annyira kívánják a zsíros kolbászokat és tarjaszeleteket.
Ha nincs lehetőségünk grillezni, otthon, sütőben is elkészíthetjük!
Hozzávalók:
- 35 dkg lazacfilé
- 1/4 lilahagyma
- fél-fél piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
- olíva olaj
- só és bors
- 1 citrom
A lazacot és a zöldségeket vágjuk fel kockákra, majd húzzuk fel a nyársakra. Kenjük be őket bőven olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és dobjuk a grillre, míg meg nem puhulnak – de vigyázat, ne süssük túl a halat!
Ha elkészült, facsarjunk rá friss citromlevet, és azonnal fogyasszuk!