Gasztro

Konyhai must have: A konzervzöldség (x)

Versenyt futsz az idővel, mégis egészségeset és finomat főznél? Itt az ideje, hogy megbarátkozz a konzervzöldséggel! Nem igényel különleges tárolást, tápláló, ráadásul tartósítószer- és adalékmentes.

Az állandó rohanás nem tesz jót a szervezetnek, így még több vitaminra van szükségünk, hogy bírjuk a tempót. Ezért fontos, hogy odafigyeljünk a napi zöldségbevitelre és a megfelelő tápanyagmennyiségre, ami nem is olyan időigényes feladat, mint elsőre hinnénk.

A konyhakész termékek, mint például a konzervek, bármikor remek alternatívát kínálnak; a minőségi alapanyagból, modern technikával készülő finomságok hozzájárulnak az egészséges élethez, használatuk feldobja az étkezéseket, esetleg újabb konyhaötletekre inspirálnak bennünket. A konzervekkel, eltarthatóságuk miatt, hosszabban előre lehet tervezni, ráadásul költségtakarékosabbá tehetik a konyhaháztartást is.

De mi a helyzet a tévhitekkel?

Kevesen tudják, hogy az ételek eltarthatóvá tétele az emberiség évezredes tudásán alapul, csak a 150 éves múltra visszatekintő technológia lett sokkal kifinomultabb. Általános vélekedés azonban, hogy a konzervzöldségek egészségtelenek, nem olyan tápanyagtartalommal rendelkeznek, mint a friss áruk. Ez azonban tévút.  A zöldségek a betakarítás után gyorsan, pár óra alatt kerülnek a termőföldről a dobozokba, így magasabb tápértékűek és frissebbek, mint azok, amelyek napokig a pulton állnak. Sőt a hőkezelés technológiájának köszönhetően nem tartalmaznak tartósítószert sem. Éveken keresztül eltárolhatók akár szobahőmérsékleten is, GMO-mentesek, és a sztereotípiákkal ellentétben megőrzik állagukat, emellett természetes formában tartalmazzák a legfontosabb vitaminokat, magas az ásványianyag- és rosttartalmuk is. A konzervzöldségek azonnal és változatosan használhatók – levesbe, salátának, főzelékhez vagy köretnek –, ráadásul segítenek abban, hogy időt spóroljunk meg, hiszen nem kell őket megmosni, meghámozni. Ugye, hogy igazi superfood? Olyan must have alapanyag, amelynek mindig a konyhában a helye.

Az alábbi videóban pedig megmutatjuk, hogy nincs itt semmi trükk, csak friss zöldség és egy kis hőkezelés.

A videó különlegességét a szerethető karakterek adják, a zöldborsószem, aki végigvezet a feldolgozás folyamatán, a szemüveges, okoska zöldborsó, aki helyre teszi az információkat a hőkezeléssel kapcsolatban, illetve a napocska, amely az idő múlását mutatja, kifejezve ezzel, hogy a zöldségek gyorsan, pár óra alatt kerülnek a termőföldről a dobozokba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top