Gasztro
Szponzorált tartalom

Így étkezz laktózmentesen: egészséges és finom ételek, amelyeket te is könnyen elkészíthetsz!

Reggelire, ebédre, vacsorára és desszertnek is ehetsz ízletes ételeket, amelyekbe tej és sajt is kerül. Főzz finomakat laktózérzékenyen is!

A tejcukor-érzékenység nem jelent egyet azzal, hogy a finom falatokról le kell mondanod. Íme néhány pofonegyszerű és egészséges étel, amit akkor is bátran ehetsz, ha laktózérzékeny vagy!

Laktózmentes reggeli energiaturmix

A turmix tökéletes reggeli napindító, amelyet sokan tejjel készítenek el, de ha laktózérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a vitaminban gazdag és finom italokról. Akár mandulatejjel, akár rizstejjel vagy kókusztejjel készíted, mindenhogy tápláló és ízletes turmixot készíthetsz.

1 banánt, 1 narancsot és 1 almát, 1 evőkanál kókuszt és egy kisujjnyi megtisztított gyömbért, valamint 1 dl mandulatejet turmixolj össze, töltsd pohárba, és miközben kortyolod, teremts 5 perc nyugalmat a reggeli rohanásban!

Sajtos, zöldfűszeres csirkesült vacsorára

Amennyire könnyű elkészíteni, olyan finom a sütőben sült csirkemell. Szórj olívaolajba szárított póréhagymát, rozmaringot, tárkonyt, majoránnát és kakukkfüvet, adj hozzá 2 csipet őrölt fekete borsot és Himalája-sót, keverd el, majd locsold meg vele a tepsibe fektetett húsokat. Tedd a sütőbe, és 180 fokon süsd 10 percig, ezt követően tégy a húsok tetejére laktózmentes sajtszeleteket, és tedd vissza sülni további 10 percre. Ha megsült, friss salátával tálald.

Kókuszos-fahéjas zabpehelykása

A kókuszos zabpehelykása nagyon hasonlít a tejbegrízre, azonban sokkal egészségesebb, laktózmentes és rostban gazdag finomság. Eheted reggelire vagy akár délután is, ha nassolni támad kedved.

½ liter kókusztejben főzz meg 3 marék zabpelyhet, amelyből válassz finomabb őrlésűt, így 4-5 perc alatt készre főzheted. Keverj el benne 1 marék kókuszt, valamint 1 kávéskanál mézet, majd hagyd állni néhány percet, fahéjjal tálald.

Ínycsiklandó rakott cukkini

Főzz meg 4 marék rizst, és közben hámozz meg egy cukkinit, majd vágd kisujjnyi vastagságú szeletekre, és süsd elő egy serpenyőben kevés olívaolajon. Adj hozzá ½ fej felkockázott kaliforniai paprikát és 2 karikára vágott póréhagymát. Ha a hagyma megdinsztelődött, adj hozzá 50 dkg darált sertéshúst, ízesítsd Himalája-sóval, őrölt fekete borssal és majoránnával, majd párold meg. Ezt követően a cukkini egy részét vedd ki a lábasból, majd a zöldséges húst keverd össze a rizzsel, 1 nagy pohár laktózmentes tejföllel, és adj hozzá apró kockákra vágott sajtot is. Öntsd az egészet hőálló tálba, rétegezz rá cukkinikarikákat, végül a tetejére fektess laktózmentes sajtszeleteket. A rakott cukkini 180-190 fokon, körülbelül 20 perc alatt készre sül, amit ebédre és vacsorára is egyaránt tálalhatsz.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top