Ez a lángostészta több szempontból is fantasztikus találmány:
- egyrészt finom
- másrészt abszolút nem szívja meg magát olajjal
- harmadrészt (és ez a legjobb benne!) hűtőben akár egy-két hétig is eltartható, és amikor kedvünk szottyan, csak tépünk belőle, nyújtjuk, és sütjük – ajánlja a Rupáner-konyha bloggere.
A lángos pedig, valljuk be, bármikor jól tud jönni!
A mérce: egy 2,5 dl-es bögre.
A körülbelül 20 darab lángos elkészítéshez szükséges hozzávalók:
- háromnegyed bögre tej (2 dl)
- 1 ek. kristálycukor
- 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
- 8 bögre fehér finomliszt (1 kg)
- 2 tojás
- 1 bögre (2 kis dobozos) kefir (2 x 150 g)
- negyed bögre étolaj
- 1 ek. só
- olaj a kisütéshez
Hozzávalók a fokhagymás kencéhez:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 1 ek. víz
- 1 mk. só
A hűtős, kefires lángos tészta elkészítésének a pontos menetét a Rupáner-konyha blogposztjában találod.