A tojás és a bacon már unalomig ismert eleme a reggeli menünek, de miért ne lehetne csavarni egy kicsit a dolgon? Néha már egy kicsit izgalmasabb tálalás is meg tudja győzni az embert, próbáljuk ki például ezeket a látványos, őrülten guszta baconkosárkákat!
Hozzávalók (4 főre):
- 16 csík bacon
- 8 tojás
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, bélelj ki egy tepsit alufóliával majd terítsd ki rá a baconcsíkokat. Süssük a húst addig, míg félig átsül, még nem ropogós, de már van színe.
2. Egy muffinformában béleljük ki a köröket 2 baconcsíkkal, hogy gyűrűt alkossanak!
3. Üssük bele a tojást a formákba, szórjuk meg a tetejét sóval és borssal, majd 10-12 perc alatt süssük meg. Eddigre a tojás megszilárdul, a bacon pedig jó ropogós lesz.
4. Egy késsel óvatosan segítsünk, hogy a bacon elváljon a forma falától, majd emeljük ki a kész tojásokat! Friss zöldségekkel, melegen tálaljuk!