Gasztro

Látványos reggeli: tojás baconkosárkában

Ha szeretnél valami igazán látványos reggelivel kedveskedni valakinek, készítsd el ezt az egyszerű, mégis mutatós, baconkosárkában sütött tojást!

A tojás és a bacon már unalomig ismert eleme a reggeli menünek, de miért ne lehetne csavarni egy kicsit a dolgon? Néha már egy kicsit izgalmasabb tálalás is meg tudja győzni az embert, próbáljuk ki például ezeket a látványos, őrülten guszta baconkosárkákat!

Látványos reggeli: tojás baconkosárkában

Hozzávalók (4 főre):

  • 16 csík bacon
  • 8 tojás
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, bélelj ki egy tepsit alufóliával majd terítsd ki rá a baconcsíkokat. Süssük a húst addig, míg félig átsül, még nem ropogós, de már van színe.

2. Egy muffinformában béleljük ki a köröket 2 baconcsíkkal, hogy gyűrűt alkossanak!

3. Üssük bele a tojást a formákba, szórjuk meg a tetejét sóval és borssal, majd 10-12 perc alatt süssük meg. Eddigre a tojás megszilárdul, a bacon pedig jó ropogós lesz.

4. Egy késsel óvatosan segítsünk, hogy a bacon elváljon a forma falától, majd emeljük ki a kész tojásokat! Friss zöldségekkel, melegen tálaljuk!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top