Gasztro

Ez a legdrágább hús a világon

Fizetnél közel egymillió forintot egy 15 évvel ezelőtt levágott marha húsáért? Vannak, akik megteszik.

Egy francia hentes, Alexandre Polmard készíti jelenleg a legdrágább húsokat a világon. A férfi apja és nagyapja a kilencvenes években fejlesztette ki azt a speciális eljárást, mely során -43 fokon, 120 kilométeres sebességgel keringő levegővel tartósítják a húst, úgy, hogy ettől kezdve gyakorlatilag bármeddig eltartható.

Az így készült húsok értéke pedig az idő múlásával egyre csak nő. Egy 2000-es évjáratú tarja például 3000 euróba, vagyis közel 940 000 forintba kerül. A termék értékét a tartósítási eljáráson és a korán túl az adja, hogy egy különleges marhafajta, a Blonde d’Aquitaine húsából készül. A feldolgozásra kerülő állatokat a Polmard család maga tenyészti.

Ez a legdrágább hús a világon

Polmard-ék Párizsban üzemeltetnek egy kis hentesboltot, ám a legexkluzívabb luxushúsokat még ott sem vásárolhatja meg akárki, azokat ugyanis Michelin-csillagos séfeknek tartogatják.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top