
Marcipánból és fondant-ból csodás dolgokat lehet alkotni, a fantasztikus torták és tortadíszek világában sok gyönyörű alkotással lehet találkozni. Ezeket általában megvesszük a cukrászdában, míg el nem jön a pillanat, amikor szeretnénk mi magunk is kedveskedni a gyerekeknek, és otthon nekiállunk a marcipán és fondant formázásának.
Bár a gyerekek szerint legjobb lenne egyből tűzoltóautót és hercegnőt formázni, elsőre talán beérik egy egyszerűbb formával is, mint amilyen ez a kis húsvéti csibe. Ezt minimális kézügyességgel el lehet készíteni, és nem kell hozzá speciális felszerelés sem.
Fontos, hogy a fondant-t alaposan átgyúrjuk használat előtt, majd porcukrozott felületen dolgozzunk vele. Az ételszínezékkel nagyon óvatosan kell bánni, már néhány csepp nagyon erős színt ad a marcipánnak, és bár eleinte úgy tűnik, hogy foltos marad a massza, ha jól összegyúrjuk, akkor homogén lesz a színe.

Hozzávalók:
- Dr. Oetker Marcipán
- Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
- Dr. Oetker Ételszínezék sárga
- Dr. Oetker Ételszínezék piros
- Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű