
A cukkinipizza után újabb egészséges és diétás pizzavariációval jelentkezünk: a padlizsánpizzával. Ebben a receptben a pizzatészta helyére padlizsán kerül, így azok is bátran fogyaszthatják, akik épp hanyagolják a tésztaféléket. Próbáld ki te is!

Fotó: iStock
Hozzávalók 5-6 adaghoz:
- 1 nagy padlizsán
- só
- olívaolaj
- 2 bögre reszelt mozzarella
- 1 bögre reszelt cheddar/trappista sajt
A pizzaszószhoz:
- 1 konzerv marinara szósz
- 1/2 bögre parmezán
- 1/4 bögre friss bazsalikom
- 1 ek. fokhagymapor
- 1 tk. só
- 1 tk. paprika
- 1/2 tk. pirospaprika-pehely
Elkészítés:
- Vágd fel karikákra a padlizsánt. Sózd meg, majd hagyd állni 10 percig.
- Kend meg olívaolajjal, majd süsd 175 fokon 20-25 percig.
- Keverd össze a szósz hozzávalóit, majd kend a megsült padlizsánokra.
- Szórd meg sajttal és tedd vissza a sütőbe 1-2 percre, hogy ráolvadjon a tetejükre.
Forrás: Tasty