Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro
szponzorált tartalom

Pastel de Belém – portugál sült vaníliakrémes süti egyszerűen

A pastel de Belém a portugálok ikonikus sült vaníliakrémes kosárkája. Lisszabon Belém negyedében készítik változatlan receptúrával 1837 óta: a kolostorbezárások miatt új megélhetést kereső egyik Jeromos-rendi szerzetes ekkor rukkolt elő a sütiárusítás ötletével.

Ma már az egész országban kapható, de csak az eredeti viselheti ezt a nevet, mindenütt máshol pastel de nata néven szerepel. Nem véletlenül lett a süti ennyire népszerű: a lágy vaníliakrém és a roppanós tésztakosár együttese garantálja, hogy egy darabnál nem fogunk megállni. Szerencsére nem kell Portugáliáig zarándokolnunk, hogy megkóstolhassuk: otthon is villámgyorsan elkészíthető kész leveles tésztából.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 1 csomag Dr. Oetker leveles tészta (275 g)
  • 4 dl zsíros tej
  • 5 tojássárgája (M-es méret)
  • 120 g (finomítatlan nád)cukor
  • 30 g étkezési keményítő
  • őrölt vanília
  • fél citrom reszelt héja (kezeletlen)
  • 1 kk. vaj
  • csipet só
  • + fahéj és porcukor a szóráshoz

Forrás: sweetandcrazy.cafeblog.hu

Tudd meg, hogyan kell elkészíteni!

Szponzorált tartalom

Címlap

top