Spenótos pizzamuffinok
Hozzávalók a feltéthez
- két csomag fagyasztott spenót
- 20 deka mozzarella cheese
- 3 fej fokhagyma
- só
- két paradicsom
- olasz fűszerkeverék
- ¼ evőkanál porított hagyma10 dkg parmezán
- 12 darabos muffinsütőforma
Hozzávalók a pizzatésztához
- 40 dkg pizzaliszt (a hagyományos búzaliszt nem elég jó erre!)
- 6 dl langyos víz
- 2 dkg élesztő vagy 3 teáskanál szárított élesztő
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 teáskanál só
A tészta elkészítése
Készítsd el a pizzatésztát: a langyos vizet öntsd egy üvegedénybe, a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot add hozzá, majd futtasd fel. Ezután a pizzalisztre öntsd rá az olajat, sózd meg és keverd el benne az előbb előkészített élesztőt, és dagaszd meg. Fontos, hogy kifejezetten pizzának való lisztet használj, mert ez olyan speciális búzából készül, amitől könnyebben nyújtható a tészta és a kelesztése is biztosabban “működik”. A dagasztást végezheted robotgéppel (így gyorsabb), de ha úgy jobban esik, akkor kézzel is, de ebben az esetben legalább negyed órán át kell erőteljesen gyúrnod. A tészta akkor lesz jó, ha dagasztás után jól nyúlik, de közben tapad is az ujjaid között. Ha túl keménynek érzed a masszát, akkor adj még egy kis vizet hozzá. A masszát keleszd egy konyharuha alatt legalább egy órán keresztül, majd ezután gyúrd át még egyszer. A kész tésztát porciózd ki három egyforma adagra egy liszttel behintett deszkán, takard le konyharuhával, és hagyd pihenni még további negyed órát.
A feltét elkészítése
Ha megvagy a tésztával, melegítsd fel a sütőt 250 fokra, és kend ki vékonyan vajjal a muffinos sütőformát.
Ezután egy nagy edényben keverd össze a spenótot, sajtot és az apróra vágott fokhagymát, majd sózd meg.
Zúzd össze a két paradicsomot és egy másik edényben keverd össze az olasz fűszerkeverékkel.
A pizzatésztát nyújtsd ki egy 30 x 20 centiméteres téglalappá, és vágd fel 12 egyforma, négyszög alakú darabra. Helyezd a tésztaszeleteket a muffinsütőformába úgy, hogy az alját és oldalát alaposan hozzányomkodod a formához.
Egyenlő arányban oszd el a tésztákon a spenótos mixet, majd öntsd rá a paradicsomos keveréket is. Végül szórd meg bőségesen parmezánnal, majd tedd a sütőbe, és süsd 15 percig, amíg aranybarnává nem válik a tészta.
Még több pizza az NLCafén
- Hogyan kell igazi olasz pizzatésztát gyúrni?
- Kiderült a jó pizzatészta titka: nagy zabálás Velencében
- Íme a tökéletes pizzatészta és ami a pizzán túl lehet belőle
- Lusta pizzatészta: 10 perc alatt bögrésen