Friss málna, ropogós palacsinta, mennyei krém és egy csipetnyi porcukor. Nemcsak mutatós, de elképesztően finom palacsintatorta-receptet találtunk egy gasztroblogon. Készítsd el te is!
A palacsintatészta hozzávalói (ez 15-18 darabhoz lesz elég)
- 9 nagy tojás
- 1 1/2 csésze teljes tej
- 1 1/2 csésze mascarpone
- 1 1/2 csésze liszt
- 1/4 csésze porcukor
- 2 teáskanál vanília
- 1 teáskanál só
- egy citrom reszelt héja
A krém hozzávalói (szintén 15-18 darab palacsinta megkenéséhez lesz elég)
- 1,5 csésze kemény tejszín
- 4 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg mascarpone
- 6 dl citromos túró
- 3 evőkanál limoncello
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy turmixgépben, majd egyenletes mennyiségeket adagolva vékony palacsintákat sütünk ki egy serpenyőben. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, addig elkészítjük a krémet. Ehhez habverőt használjunk, kemény tejszínt (ettől lesz masszív a krém). Kenőkéssel egyenként vastagon kenjük meg a palacsintákat, majd egymásra pakolva halmozzuk.
A palacsintatorta tetejére nemcsak málnát, hanem bármilyen idénygyümölcsöt tehetünk.
Még több palacsintarecept:
- Nigella isteni túrós palacsintája
- 10 kihagyhatatlan palacsintarecept
- Így süss szív alakú palacsintát
- Császármorzsa palacsintából
- Tojáspalacsinta liszt és cukor nélkül
- Édes és sós palacsinták Vrábel Krisztinától
- Bemutatjuk a palacsintát
- A fahéjas csiga és a palacsinta házassága
Forrás: honestlyyum
Képek: HonestlyYUM