Gasztro

Íme, a tavasz legfinomabb palacsintatortája

Hamarosan itt a málnaszezon, így már most készülhetsz ezzel a rakott palacsintatortával.

Friss málna, ropogós palacsinta, mennyei krém és egy csipetnyi porcukor. Nemcsak mutatós, de elképesztően finom palacsintatorta-receptet találtunk egy gasztroblogon. Készítsd el te is!

Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája

A palacsintatészta hozzávalói (ez 15-18 darabhoz lesz elég)

  • 9 nagy tojás
  • 1 1/2 csésze teljes tej
  • 1 1/2 csésze mascarpone
  • 1 1/2 csésze liszt
  • 1/4 csésze porcukor
  • 2 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál só
  • egy citrom reszelt héja
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája

A krém hozzávalói (szintén 15-18 darab palacsinta megkenéséhez lesz elég)

  • 1,5 csésze kemény tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 6 dl citromos túró
  • 3 evőkanál limoncello

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy turmixgépben, majd egyenletes mennyiségeket adagolva vékony palacsintákat sütünk ki egy serpenyőben. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, addig elkészítjük a krémet. Ehhez habverőt használjunk, kemény tejszínt (ettől lesz masszív a krém). Kenőkéssel egyenként vastagon kenjük meg a palacsintákat, majd egymásra pakolva halmozzuk.

Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája
Íme, a tavasz legfinomabb palacsinta tortája

A palacsintatorta tetejére nemcsak málnát, hanem bármilyen idénygyümölcsöt tehetünk.

Még több palacsintarecept:

Forrás: honestlyyum

Képek: HonestlyYUM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top