A Mom’s Dish nevű oldalon találtuk ezt a puccos omlettvariációt, amiért gürcölni sem kell a konyhában, és tökéletes hétvégi reggeli lehet belőle. Itt az alaprecept, a hozzávalókat variálhatjuk aszerint, hogy mi van éppen a hűtőnkben.
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/1.jpg)
Hozzávalók:
• 8 tojás
• 2,5 dl tej
• 4 dkg liszt
• 1 közepes paradicsom apróra vágva
• 4 szelet sonka apróra vágva
• 1 lila hagyma apróra vágva
• 20 dkg mozzarella
1. Törjük fel a tojásokat egy tálba.
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/2.jpg)
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/3.jpg)
2. Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is.
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/4.jpg)
3. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zöldségekkel és a sajt felével. Süssük 175 fokon nagyjából negyed órát, vagy amíg a szélei már majdnem megszilárdulnak.
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/5.jpg)
4. Szórjuk rá a sajt másik felét, és tegyük még vissza 2 percre.
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/6.jpg)
5. Tekerjük fel az omlettet a rövidebb oldalánál a sütőpapír segítségével, tegyük egy tányérra és szeleteljük fel.
![Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve! Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/7.jpg)
Melegen együk, addig a legjobb, amíg a sajt még olvad benne. Most sót és fűszert nem tettünk hozzá, mert elég ízt adott neki a sonka, de fűszerezni kell, ha kevésbé sós hússal sütjük.
![Unod a rántottát? Próbáld ki az omlettet tekerve! Unod a rántottát? Próbáld ki az omlettet tekerve!](https://nlc.hu/data/cikk/14/133505/8.jpg)