Gasztro

Retró kedvenc: így készül a keksztekercs

Van, akinek retró, másoknak egyszerűen csak őskedvenc! Így készül a keksztekercs házilag!

Van, akinek retró, másoknak csak egyszerűen őskedvenc, egy biztos: mindenki szereti! Vásárokban, vidámparkokban, vagy akár a boltban is megvehetjük, de a saját készítésű verzió sokkal, de sokkal finomabb azoknál. Igazi rajongóknál a húsvéti, karácsonyi, szülinapi ünnepi édességek között is ott van a klasszikus kókusztekercs, de azon sem csodálkozunk, hogy vannak, akik minden hétvégén ezt kérik desszertnek.

Elkészítése nagyon egyszerű, sütő nem is kell hozzá, de még tűzhely sem. Két részből áll: a barna tészta az alapunk, amit nyújtani is tudunk, a fehér pedig a krém, ami a töltelék szerepét tölti be. Hogy ne ragadjon le nyújtás közben a barna tészta, érdemes alaposan megszórni a gyúrólapot kókuszreszelékkel, és közben is alá-alászórni. A krémet próbáljuk egyenletesen elkenni, hogy aztán szeletelve szép, szabályos legyen a minta.

Érdemes kettéosztani a tésztát és a krémet is, és két kisebb rudat formázni a megadott mennyiségből – könnyebb lesz velük dolgozni. Ha elkészültek a rudak, akkor tekerjük folpackba, és néhány órára mindenképpen tegyük hűtőbe! Ezt nem szabad megspórolni, mert különben nem lesznek ilyen szépek a szeletek.

 

Retró kedvenc: így készül a keksztekercs

Hozzávalók:

A barna tésztához:

  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1,8 dl tej

A fehér krémhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top