Gasztro
Szponzorált tartalom

Klasszikusok finomra hangolva – extra sonkás szendvics gyerekeknek

A sertéssonka (ellentétben a közhiedelemmel) kifejezetten sovány hús, és ezen felül még ásványi anyagokban, vitaminokban is gazdag. Gyerekek számára éppen ezért ideális szendvicsalapanyag, akárcsak a sárgarépa. Ám ez utóbbival szemben a sonkát a legtöbb gyerek nagyon szereti… Ha tehát sonkás szendvicset csomagolsz a gyerekednek, akkor jó eséllyel nem a szemetesben végzi majd a a suli folyosóján.

Sajtos, rukkolás, paradicsomos pirítós

Ha csak annyit teszel, hogy a megszokott sonkásszendvics-összeállítást beteszed reggel pár percre a sütőbe vagy egy toastkészítőbe, már nagyon hatásos változásokat érhetsz el. A ropogósra pirult kenyér és a megolvadt sajt ugyanis egészen más élményt nyújt, mint ha ugyanezeket az alapanyagokat hidegen rakod egymásra. Az ajánlott recept tehát a következő:

  1.  Mosd meg a zöldségeket, majd a paradicsomot vékony szeletekre karikázd fel.
  2. 2 szelet kenyeret (vagy annyiszor kettőt, ahogy szendvicset szeretnél) kenj meg vajjal, majd mindegyikre tegyél 1-1 szelet sajtot, erre pedig egy szelet sonkát.
  3. Tedd a sütőbe a kenyérszeleteket 2-3 percre.
  4. A meleg kenyérszeletekre tegyél rukkolát, paradicsomot, fordítsd össze őket, és csomagold be. Kész.

A megszokott szendvicset feldobja egy kis pirítás

Sonkás szendvics hawaii módra

Ez a szendvics is igényel pár perces melegítést és némi sütést, de ígérjük, hogy ennél több bonyodalom már nem lesz az elkészítésében. Azért ajánljuk a figyelmedbe, mert a tápláló sonka és sajt mellett gyümölcs is van benne, amely a vitamintartalma miatt jelentősen megnöveli a szendvics értékét.

  1. Piríts meg néhány toast kenyeret a sütőben.
  2. Közben a sonkaszeleteket mindkét oldalukon hirtelen süsd meg egy serpenyőben.
  3. Tedd a sonkát a kenyérre, erre rakj egy szelet sajtot, szórd meg Cayenne-borssal, majd tegyél erre egy vékony ananászszeletet. Ehhez előzetesen olyan ananászkonzervet kell beszerezned, amelyben karikára van szelve a gyümölcs, vagy pedig egy komplett ananászt vegyél egyben. Ez utóbbi felszeletelése kissé időigényesebb dolog, viszont cserébe magad döntheted el, milyen vastagok legyenek a szeletek, és a gyümölcs is friss. Ha van elég időd, mindenképpen ezt ajánljuk.
  4. Az ananászra tegyél még egy réteg sajtot.
  5. Tedd be a szendvicset 200 fokos sütőbe addig, amíg a sajt megolvad.
  6. Még finomabb lesz a szendvics, ha az ananász közepébe egy kevés ribizli- vagy áfonyalekvárt teszel.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top