
Ez az, amit mindenki szeret, és ha vizes palacsintát készítesz, laktózérzékenyek is fogyaszthatják. De ez a recept akkor is jól jöhet, ha egyszerűen csak nincs otthon tej, sőt így olcsóbb is elkészíteni a palacsintákat…
Hozzávalók a vizes palacsintához:
- 7 dl szódavíz, szénsavas vagy ásványvíz, de ha csak csapvíz van, az is megteszi
- 1 tojás
- 40 dkg finomliszt
- 2 ek olaj
- 1 csipet só

Töltött palacsinta (Profimedia)
A vizes palacsinta elkészítése:
A tojást habverővel elkeverjük (felverni nem kell), majd hozzáadjuk a lisztet, nagyjából a víz felét és az olajat. Nokedlisűrűségűre keverjük, ezt hígítjuk fel a maradék vízzel. Teflonba vagy kerámiaserpenyőbe kb. fél evőkanálnyi olajat teszünk, felhevítjük, és adagolhatjuk bele a tésztát, kb. 2 perc múlva fordítsuk meg (mindehhez persze pontos időt nem lehet megadni, figyelni és érezni kell).
Persze ha nagyon profik vagyunk, csinálhatjuk így is a palacsintát:
Még több palacsintarecept:
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek
- 10 kihagyhatatlan palacsintarecept
- 3 bögrés palacsinta, amit imádni fogsz