Cukkinis csirkenyárs citrusdresszinges zöld salátával
Hozzávalók kb. 4 db nyárshoz
- 80 dkg csirkemellfilé
- Maggi Fortélyok 2 in 1 roston sült csirke fűszervajjal alap
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 5-6 evőkanál olaj
- 6 dkg vaj
A salátához:
- madár/rukkola saláta vagy vegyesen
- 6. ek. olívaolaj
- egy csipetnyi só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 citrom facsart leve
1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.
3. Közben a cukkinit és a paprikát megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
4. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.
5. Ha letelt az egy óra, összeállítjuk a nyársakat: ráhúzunk egy darab csirkét, majd két darab cukkinit úgy, hogy előtte a cukkiniket megmártjuk a fűszervajban, majd egy paprika darab következik, és ezt ismételjük végig a nyárson.
6. Grillen megsütjük és citrusdesszinges salátával tálaljuk, melyhez a salátát meglocsoljuk a sóval, borssal, citrom levével kikevert olívaolajjal.