Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperke gomba (apróbb darabok)
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- Maggi Fortélyok 2 in 1 Gyros csirkefalatok tzatzikivel alap
- 1 db kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 2-3 evőkanál étolaj
- só, bors
1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.
3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.
4. A gombát megtisztítjuk, a paprikát és a lilahagymát megtisztítva kis darabokra vágjuk.
5. Elkészítjük a nyársakat: egy darab fűszeres csirkehús, lilahagyma, gomba, paprika sorrendben húzzuk rá a darabokat a mini nyársakra úgy, hogy a végén gomba legyen.
6. Olívaolajjal megkent grillrácsra helyezzük a mininyársakat, sóval és borssal megszórjuk, és megsütjük. A tzatziki mártogatóval tálaljuk.