Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperke gomba (apróbb darabok)
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- Maggi Fortélyok 2 in 1 Gyros csirkefalatok tzatzikivel alap
- 1 db kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 2-3 evőkanál étolaj
- só, bors
1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.
3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.
4. A gombát megtisztítjuk, a paprikát és a lilahagymát megtisztítva kis darabokra vágjuk.
5. Elkészítjük a nyársakat: egy darab fűszeres csirkehús, lilahagyma, gomba, paprika sorrendben húzzuk rá a darabokat a mini nyársakra úgy, hogy a végén gomba legyen.
6. Olívaolajjal megkent grillrácsra helyezzük a mininyársakat, sóval és borssal megszórjuk, és megsütjük. A tzatziki mártogatóval tálaljuk.
Grillezett csirkemell fűszervajas grillezett kukoricával és lime-os grillezett avokádóval
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- Maggi Fortélyok 2 in 1 roston sült csirke fűszervajjal alap
- 4-5 evőkanál étolaj
- 6 dkg vaj
- 3-4 db kukorica
- 2 db avokádó
- 1 db lime
- 1 evőkanál olívaolaj
1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 4-5 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, úgy, hogy mindenhol érje, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.
3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.
4. A kukoricacsöveket kettétörjük, és alaposan bekenjük a fűszervajjal, és alufóliába csomagoljuk. Légkeverésen 200 fokon sütjük 30 percig.
5. Ha lejárt a 30 perc, akkor leszedjük róluk az alufóliát és grillen körbepirítjuk.
6. A csirkemellet is megsütjük a grillen, majd utolsóként a félbevágott, 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál facsart lime lével lekent avokádókat is meggrillezzük.
Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával
Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemellfilé
- 7 evőkanál étolaj
- Maggi Fortélyok 2 in 1 roston sült csirke fűszervajjal alap
- 4 lap tortilla
- 5 dkg vaj
A dinnyés paradicsomsalsához:
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 15 dkg görögdinnye felkockázva, kimagozva
- ízlés szerint só, bors
1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.
3. Közben elkészítjük a paradicsomsalsát: a megpucolt lilahagymát, a paradicsomot és a felkockázott, kimagozott görögdinnyét egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Tálalásig letakarva hűtőbe tesszük.
4. Ha letelt az egy óra, kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben vagy grilltálcában és megsütjük rajta a csirkét.
5. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.
6. A tortillalapokat négy cikkre vágjuk, mindkét oldalukat megsütjük, majd megkenjük a fűszervajjal.
7. A csirkefalatokat a fűszervajas tortillával és a dinnyés paradicsomsalsával tálaljuk. (Érdemes a paradicsomsalsát rákanalazni a tortillára, és arra tenni a csirkefalatokat..)