Melegszendvics és gyümölcsök a grillen? Naná!

nlc | 2016. Július 24.
Ha már úgyis egész nyáron kéznél van a grillsütő, akkor érdemes kihasználni és akár a reggeli, vagy a délutáni gyümölcsevés előtt is beizzítani. Hoztunk három szuper tippet.

Görögdinnye

A nyári salátához tökéletesen illik a füstös, sült dinnye íze. A dinnyeszeleteket megspricceljük balzsamecettel és egy kevés olívaolajjal, mielőtt a grillre tennénk őket. Amint már szép grillrácsmintájuk van, le is vehetjük és tálalhatjuk.

Francia pirítós

Reggel is be lehet izzítani azt a grillt, hogy meglepjük a családot. A felszeletelt kenyeret megforgatjuk tojás, tej, vanília, méz és só keverékében, majd mindkét oldalát grillezzük pár percig. Kész is a ropogós, különleges reggeli.

Őszibarack

A magja nélkül, félbevágva tegyük a grillre. Balzsamecetet keverjünk ki juharsziruppal vagy mézzel, és ezzel kenjük meg sütés előtt. Füstös és édes desszertet kaphatunk, főleg ha még vaníliafagyit is teszünk a tetejére tálalás előtt.

További szuper receptek grillezéshez:

Exit mobile version