Barbecue grillszendvics lilahagyma chutney-val
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- Maggi Fortélyok 2 in 1 barbecue sertéssült pikáns ketchuppal alap
- 5 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál étolaj
- néhány salátalevél
- 1 nagy baguette
A lilahagyma chutney-hoz:
- fél kg lilahagyma
- 1 kisebb alma (elhagyható)
- 1 nagy evőkanál cukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 dl vörösbor
1. A lilahagyma chutney-hoz a lilahagymákat félbevágjuk és felszeleteljük, és a cukorral együtt feltesszük főni. Ha megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, a sót, a balzsamecetet és a vörösbort, és kb. 15-20 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. (Ha szükséges, közben adhatunk hozzá egy kis vizet.) Ha kész, félretesszük hűlni.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és bepácoljuk vele a húst, állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat megsütjük.
3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szósszal megkenjük a félbevágott baguett-eket.
4. Összeállítjuk a szendvicseket: a barbecue szósszal megkent baguette-ekbe salátaleveleket teszünk, rátesszük a húst és lilahagyma chutney-t kanalazunk rá.