Grill Sarok

Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval

Mininyársakra húztuk a finom, fűszeres csirkét, adtunk hozzá lilahagymát, kaliforniai paprikát és néhány fej gombát és már kész is lett az isteni grillvacsoránk, amit a remek tzatziki mártogató tesz tökéletessé.

Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval

 

Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperke gomba (apróbb darabok)
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • Maggi Fortélyok 2 in 1 Gyros csirkefalatok tzatzikivel alap
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • só, bors

1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.

4. A gombát megtisztítjuk, a paprikát és a lilahagymát megtisztítva kis darabokra vágjuk.

5. Elkészítjük a nyársakat: egy darab fűszeres csirkehús, lilahagyma, gomba, paprika sorrendben húzzuk rá a darabokat a mini nyársakra úgy, hogy a végén gomba legyen. 

6. Olívaolajjal megkent grillrácsra helyezzük a mininyársakat, sóval és borssal megszórjuk, és megsütjük. A tzatziki mártogatóval tálaljuk.

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top