Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával
Hozzávalók:
- 60-70 dkg csirkemellfilé
- 7 evőkanál étolaj
- Maggi Fortélyok 2 in 1 roston sült csirke fűszervajjal alap
- 4 lap tortilla
- 5 dkg vaj
A dinnyés paradicsomsalsához:
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 15 dkg görögdinnye felkockázva, kimagozva
- ízlés szerint só, bors
1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.
3. Közben elkészítjük a paradicsomsalsát: a megpucolt lilahagymát, a paradicsomot és a felkockázott, kimagozott görögdinnyét egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Tálalásig letakarva hűtőbe tesszük.
4. Ha letelt az egy óra, kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben vagy grilltálcában és megsütjük rajta a csirkét.
5. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.
6. A tortillalapokat négy cikkre vágjuk, mindkét oldalukat megsütjük, majd megkenjük a fűszervajjal.
7. A csirkefalatokat a fűszervajas tortillával és a dinnyés paradicsomsalsával tálaljuk. (Érdemes a paradicsomsalsát rákanalazni a tortillára, és arra tenni a csirkefalatokat..)