Grill Sarok

Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

Ha azt hitted, hogy a csirkemellből már nem lehet többet kihozni, akkor itt a bizonyíték, hogy nagyon is lehet! A fűszervajas tortilla és a dinnyés paradicsomsalsa tökéletes kísérői a fűszeres csirkefalatoknak.

Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg csirkemellfilé
  • 7 evőkanál étolaj
  • Maggi Fortélyok 2 in 1 roston sült csirke fűszervajjal alap
  • 4 lap tortilla
  • 5 dkg vaj

A dinnyés paradicsomsalsához:

  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg görögdinnye felkockázva, kimagozva
  • ízlés szerint só, bors

1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.

3. Közben elkészítjük a paradicsomsalsát: a megpucolt lilahagymát, a paradicsomot és a felkockázott, kimagozott görögdinnyét egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Tálalásig letakarva hűtőbe tesszük.

4. Ha letelt az egy óra, kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben vagy grilltálcában és megsütjük rajta a csirkét. 

5. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.

6. A tortillalapokat négy cikkre vágjuk, mindkét oldalukat megsütjük, majd megkenjük a fűszervajjal.

7. A csirkefalatokat a fűszervajas tortillával és a dinnyés paradicsomsalsával tálaljuk. (Érdemes a paradicsomsalsát rákanalazni a tortillára, és arra tenni a csirkefalatokat..)

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top