Pikáns ketchupos grillezett oldalas grillezett ananásszal és quesadillas-val
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg oldalas (feldarabolva)
- Maggi Fortélyok 2 in 1 barbecue sertéssült pikáns ketchuppal alap
- 6 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál étolaj
- só, bors, 1 cm gyömbér reszelve + 1 egész vöröshagyma
A körethez:
- 1 db ananász
- 4 db tortilla lap
- 20 dkg sajt (pl. cheddar)
1. Az oldalast sóval, borssal és reszelt gyömbérrel fűszerezett vízbe tesszük egy egész hagymával együtt, és lassú tűzön kb. 50 perc alatt puhára főzzük.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és bekenjük vele az oldalast, majd grillen megsütjük.
3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szószt félretesszük.
3. Az ananászt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és grillsütőn pár perc alatt megsütjük.
4. A quesadillas-hoz egy tortilla lapot vékonyan megkenünk a barbecue szósszal és alaposan megszórjuk reszelt sajttal, ráterítünk egy másik tortilla lapot, és száraz serpenyőben átsütjük.
5. A grillen sült oldalas darabokat a grillezett ananásszal és a barbecue szósszal és sajttal töltött, kisebb cikkekre vágott quesadillas-val tálaljuk.