BBQ tarja pikáns ketchupalappal és zöldséges kuszkusszal
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéstarja
- 2 Maggi Fortélyok 2 in 1 barbecue sertéssült pikáns ketchuppal alap
- 10 evőkanál ketchup
- 6 evőkanál étolaj
A kuszkuszhoz:
- kevés olaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 kisebb cukkini
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 50 dkg kuszkusz
- kb. 7 dl víz
1. A 2 csomagnyi Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és összesen 4 evőkanál ketchuppal, és bepácoljuk vele a kissé kiklopfolt húst. Állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat 5-5 percig sütve készre sütjük.
2. A 2 csomagnyi Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 6 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szószt félretesszük.
3. A kuszkuszhoz a vizet felforraljuk, és leforrázzuk vele a kuszkuszt, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk.
4. A lilahagymát felaprítjuk, a cukkinit és a paprikákat kis kockákra vágjuk. Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és üvegesre pirítjuk rajta a lilahagymát, majd hozzáadjuk a cukkini és paprika darabkákat és 8-10 percig együtt pirítjuk.
5. A leforrázott kuszkuszt átkeverjük, tálakba szedjük, rákanalazzuk a zöldséges keveréket, és ezzel a körettel tálaljuk a grillezett húst, amit sütés után enyhén lekenünk a barbecue szósszal.