nlc.hu
Otthon maradunk
Otthon vagyunk – rajzpályázat indul gyerekeknek az nlc-n!

Otthon vagyunk – rajzpályázat indul gyerekeknek az nlc-n!

Ha szeretsz rajzolni, és alkotásoddal szívesen megmutatnád, hogyan változott meg az életed, amióta kénytelen vagy szinte minden idődet a négy fal között tölteni, jelentkezz. Az a jó hírünk van, hogy csak nyerhetsz. 

Alig vártuk a tavaszt, hogy jöjjön a jó idő és végre többet lehessünk a szabadban, de sajnos 2020 nem pont úgy alakult, ahogy reméltük. Szülők és a gyerekek is újra kellett tervezzék az életüket, ami sok feszültséggel és rengeteg lemondással jár. Végtelen, home office-ban töltött napok, online tanórák és szigorú logisztika alapján megszervezett bevásárlások mentén halad most az életünk. Próbáljuk tartani a lelket a gyerekekben, közben amennyire tudunk, igyekszünk vigyázni a szüleinkre, a nagyszüleinkre is, és gondoskodni arról, semmiben ne szenvedjenek hiányt, még ha nem nagyon mozdulhatnak is ki.

Mégis talán a gyerekeknek a legnehezebb most, akik húsvéti locsolkodás és tavaszi nyüzsgés helyett a négy fal közé szorultak, és ahogy a nyári vakáció közeledtével szokták a centit vágni, most éppen úgy várják, hogy vége legyen a kényszerű szobafogságnak. 

Úgyhogy most hozzátok szólunk, kedves lányok és fiúk!

Mi itt az nlc-nél úgy gondoltuk, a magunk szerény eszközeivel szeretnénk sikerélményt csempészni az életetekbe, ezért rajzpályázatot indítunk az Office Depot Hungary Kft.-vel közösenOtthon vagyunk címmel. Olyan alkotásokat várunk tőletek, amelyekkel megmutatjátok, mi zajlik most bennetek. Több témakör közül lehet választani:

  • Ablakon át: Mit látsz, ha kinézel? Az ablak most az egyedüli kapcsolat a világgal, neked mit jelent, ha kinyitod az ablakot?
  • Egy hetem, napom otthon: Hogyan élünk most, hogyan tanulsz? Hogyan dolgoznak a szüleid? Hogyan töltitek a szabadidőtöket?
  • Hiányzol: Nehéz most a barátok, a nagyszülők, az iskola, óvoda nélkül. Neked ki vagy mi hiányzik a legjobban?
  • Ilyen az otthoni ovi, suli.
  • Maradj otthon! Emblématervezés – Tudjuk, otthon kell maradni, mégis vágyunk a szabadba, hívogat a jó idő. Te milyen Maradj otthon! emblémát terveznél magadnak?
  • Vírus – Mindenki beszél róla, senki nem akarja elkapni. Félelmetes, mert nincs arca. Te hogyan képzeled el a vírust?
  • Mit csinálsz majd először, ha ennek vége lesz? Rajzold le! 
rajz

Rajzoljatok és nyerjetek! (Fotó: Pexels)

A pályázatra 3 és 15 év közötti gyerekek alkotásait várjuk. Nevezni három korcsoportban lehet: 

  • 3-6
  • 7-10
  • 11-15

évesek alkotásaira vagyunk kíváncsiak.

A művek bármilyen technikával készülhetnek: ceruza, filctoll, festék, zsírkréta, toll, kollázs, montázs, digitális rajz használatával. A terjedelem maximum egy A3-as oldal lehet.

Az alkotásokat május 4-ig várjuk.

A művekről készült fotókat ITT várjuk. Minden korosztályból 12 kiemelkedő alkotást választ majd ki az Office Depot által delegált szakmai zsűri. Azt pedig, hogy mely alkotások lesznek a legjobbak, az nlc olvasói szavazhatják meg. 

A jó hír, hogy már a korcsoportok 12 döntőse is nyer. Az értékes ajándékokat az Office Depot ajánlotta fel. A legtöbb szavazatot kapó művek készítői pedig vásárlási utalvánnyal is gazdagodnak, és alkotásaik bekerülnek a Magyarország Legkedveltebb Gyermekrajzai című 2021-es falinaptárba.

Szavazni május 11-től május 25-ig lehet.

Szóval ceruzákat hegyezni, ecseteket a kézbe: lássuk, kinek mit hozott 2020!

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.