Otthon maradunk

Több mint kétezer alkotás érkezett az nlc gyermekrajzpályázatára!

Lezárult a nevezés Otthon vagyunk című gyermekrajzpályázatunkra. Nem lesz könnyű dolga a zsűrinek, rengeteg csodaszép alkotást küldtetek.

Amikor április második felében elindítottuk az Otthon vagyunk című gyermekrajzpályázatot, az volt a célunk, hogy a hetek óta karanténban élő gyerekeknek egy olyan játékot adjunk, ami egy kis kreativitásra ösztönöz és sikerélményt adhat a négy fal közé zárt mindennapokban. Reménykedtünk, hogy szeretni fogják az olvasóink ezt az akciót, az azonban, hogy ilyen, viszonylag rövid nevezési idő alatt ennyi szuper alkotás érkezett, számunkra is meglepetés.

Összesen 2409 jelentkező küldött rajzot vagy festményt.

A legaktívabbak a 7-10 éves korosztály tagjai voltak, és a legnépszerűbb témának pedig a Te hogyan képzeled el a vírust? bizonyult.

Most egy hétig a jelentkezők türelmét kérjük. Ennyi időre van szüksége a zsűrinek ahhoz, hogy kiválogassa mindhárom korosztályból a 12 döntős alkotást, amelyek közül majd ti szavazhatjátok meg a végső győzteseket.

A zsűri tagjai:

Spengler Katalin művészeti tanácsadó, műgyűjtő, a párizsi Centre Pompidou Kelet-európai Akvizíciós Bizottságának alapító tagja. A MOME Konzisztóriumának elnöke.

Kaposi Dorka művészettörténész, kurátor, 2014-től a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetője.

Révész Emese, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének egyetemi docense

Szavazni május 12-től május 26-ig lehet majd.

Köszönjük a remek pályamunkákat!

Véget ért a nevezés az nlc gyermekrajzpályázatára

Köszönjük a rengeteg csodás rajzot, amit küldtetek! (Fotó: Illusztráció – Pexels)

Ha szívesen olvasnátok még gyermekrajz témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top