A reggelizés számos fontos funkcióját indítja el a szervezetnek, többek között az energiatermelés is ehhez kötődik. Ha nem kielégítő a napindító étkezés, egész nap harmatosan tudunk majd csak teljesíteni, ám ha változatos a reggeli, jobb lesz a koncentráció, energikusabbak leszünk, és délig teljes erőbedobással tudunk dolgozni. Nem csak mi, felnőttek, de a gyerekek is az iskolában.
Az alap: protein
A jó reggelinek az alapja a proteinben dús ételek. Ez segyt a koncentrációban és tartja egyensúlyban a szervezet működését. A legjobb proteinforrások a tojás és a tejtermékek: sajt, joghurt, tej vagy tejes italok, például kakaó és a sovány felvágottak.
Az energiatartalék: szénhidrátok
Elegendő szénhidrát nélkül nagyon hamar kifogysz majd a szuszból és se kedved, se erőd nem lesz majd semmihez aznap. A szükséges energiát könnyen magadhoz veheted zöldségekből, gyümölcsökből, teljes értékű gabonát tartalmazó élelmiszerekből.
Állóképesség: zsírok
A zsír a hosszú távú teljesítőképességhez szükséges. Persze nem mindegy, hogy milyen formában veszed magadhoz. Legjobb, ha magvakat, diót, mogyorót, oliva bogyót vagy avokádót eszel.
A jó hangulat: kellemes ízek
Az egészséges táplálkozást nem azt jelenti, hogy hasznos, de ízetlen ételekkel tömöd magad. Egy kis leleménnyel kifejezetten élvezetes menüket is összeállíthatsz: használj bátran fűszereket, mézet, gyümölcsdarabkákat, hogy feldobd a reggelit.