Ha felborul az egyensúly - Egyensúlyban önmagaddal

Koszos tepsihez hasonlította az anyaságot egy anyuka

Egy blogger anyuka lírikus posztban vallott az anyaság nehézségeiről, ebben hangzott el a bizarr hasonlat.

„Ha legközelebb valaki kérdezi, milyen anyának lenni, mond, hogy olyan, mint ez a túlhasznált tepsi” – írja Sherry White, a The Messy Christian című blog szerzője. Az anyuka pontosan kifejti, mire is gondol a furcsának tűnő hasonlattal. 

„Megmutathatnám a vadiúj, fényesen csillogó tepsit is, amit a konyhaszekrényben tartok. Semmi karcolás, mintha sosem használták volna. Az az »Instagram-tepsi«, azt venném elő, hogy abban süssük a karácsonyi sütiket a gyerekekkel. De mindennap ezt a másikat használom.”

„Ez végzi el a piszkos munkát, foltos és karcos, de elvégzi. Már ki kellene dobnom, de nem akarom, mert tartós és megbízható. Egy fényes tepsi olyan, mint egy friss anyuka: mindenben tökéletes akar lenni. Ez a másik viszont sokat látott, már nem is emlékszik rá, milyen volt ragyogónak lenni. De ha dolgod van, elkezd nem érdekelni a külső. Lehet, hogy megviselt vagy, egy kicsit használt, de ugyanettől valahogy furcsán szebb is.”

cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top