Betöltés…
Kvíz Mennyire vagy egyensúlyban önmagaddal?
Képregény A punci élete és boldogsága
Egyensúlyban önmagaddal Így lesz egészséges a hüvely
Képregény
uszoda, fertőzés, hüvely, punci

Az uszoda veszélyes hely lehet

A fertőzések kialakulásához több dolog is vezethet, mindenkinek másra van hajlama, de az intim higiénia mindenképpen fontos a megelőzésben. Nemcsak uszodákban, de máshol is össze lehet szedni különböző nagyon kellemetlen hüvelyfertőzést.

Tovább
antibiotikum, punci, pH-érték

Az antibiotikum felboríthatja az egyensúlyt a hüvelyben

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit csináljunk, ha hirtelen felborul a hüvely egészséges egyensúlya. Például tudnunk kell, hogyan kell helyesen tisztálkodni, és egy esetleges antibiotikumkúrának milyen következményei lehetnek.

Tovább

A menstruáció a nők életének velejárója

A legtöbben utáljuk, de valójában az egészséges női test működéséhez elengedhetetlen a menstruáció. A kislányból nagylány lesz, megkezdődik a nemi érés, és ez a havivérzés megjelenésével együtt jár.

Tovább
nő, pH-érték, hüvely, punci

Amikor több kényeztetésre vágyunk, akkor felborulhat a hüvely pH-értéke

A nők mindegyike egyaránt vágyik a testi és lelki kényeztetésre, amelyet egy férfitől kaphat meg. Ha ez hiányzik, akkor felborulhat az egyensúly...

Tovább
menopauza, punci, nő

Ilyen érzés, ha eljön a menopauza

A változó kort egyetlen nő sem ússza meg, azonban nem mindenkinek ugyanolyanok a tünetei. A kellemetlenségek csökkentése érdekében érdemes szakemberhez fordulni.

Tovább
Egyensúlyban önmagaddal

Anya vagyok és feleség, mégsem érzem magam elég jónak – egy önbizalomhiányos anya vallomása

Elmúlt 30, sikeres a munkájában, boldog a férjével és a gyerekével, mégsem tudja elengedni azt az érzést, hogy nem elég népszerű. Az alábbi sorok Lauren Gordon tollából származnak.

Tovább

Néha elegem van az anyaságból és nem kérek érte elnézést – egy anyuka vallomása

Őszinte posztban fakadt ki egy anyuka, aki nem bírja tovább az anyasághoz ragadt cukormázat.

Tovább
emlékezet anyaság gyereknevelés

Koszos tepsihez hasonlította az anyaságot egy anyuka

Egy blogger anyuka lírikus posztban vallott az anyaság nehézségeiről, ebben hangzott el a bizarr hasonlat.

Tovább

„Ne tegyél megjegyzéseket a hasamra” – egy kismama vallomásai

„Sose ítélj meg egy könyvet a borítójáról” – tartja a mondás, mégis kevesen élnek eszerint.

Tovább

Vaginaprobléma: ez az, amit mindenki előtt titkolunk

Amikor a hüvely egyensúlyának felbomlása miatti panaszokról beszélünk, azonnal a menopauza ugrik be, pedig hüvelyszárazság más esetben is előfordulhat egy nő életében, és megkeserítheti szexuális együttléteinket, de a mindennapok során is fájdalommal járhat. Sokszor lelki okokra vezetik vissza, így mindenképpen tisztázni kell, vajon áll-e betegség a háttérben.

Tovább

„Biztosan jó okod volt rá, hogy új utat válassz” – Nyílt levél az exemhez

Az eljegyzésről álmodó Mónit huszonnégy évesen, hat év együtt járás után hagyta el kedvese. A fájdalmas szakítást követően egy évvel ezt a nyílt levelet írta a fiúnak.

Tovább

Így úsztam meg a házasságot egy narcisztikussal

Huszonegy éves koromban ismertem meg Bencét, aki akkor huszonöt volt. Magas volt, nagyon magabiztos, jól nézett ki, igazából úgy tűnt, tökéletesen passzolunk minden szempontból. Az első komoly pasim volt.

Tovább

Anya lettem, pedig más terveim voltak

Megesik, hogy a gólya nem akkor jelentkezik be, amikor azt szeretnénk. Ilyenkor egyszerre két ember sokéves terve borul, amit – nincs mese – fel kell dolgozni. Egy fiatal amerikai női sorait hoztuk el, aki nem nagyon álmodott az anyaszerepről.

Tovább

„Ne haragudj, hogy nem lehettem jó anyukád!” – egy anya sorai másodszülött gyermekéhez

„Köszönöm, hogy mindennap – még a legelkeseredettebb órákban is – mosolyt csalsz az arcomra. Általad tudom, hogy a szeretet nem ismer határokat" – egy édesanya nyílt levelét hoztuk el.

Tovább

Így lett milliomos a melanómából gyógyult nagymama

Az 52 éves új-zélandi Sharlene Barnes azt mondja, mindig is fontolgatta az iskolai üzenőfüzetek és információs lapok világának megreformálását, de végül egy betegség volt az, ami cselekvésre késztette. Melanóma diagnózisa után ma már tünetmentes, a vállalkozása pedig jelenleg kétmillió dollárt ér.

Tovább
hüvely intim egészség

Mi az, amit a legtöbb nő már átélt – legalább egyszer?

Ha azt hallod, hogy „megfelelő hüvelyflóra”, vajon tudod, hogy az intim egészség megóvása érdekében az egyik legfontosabb elemről van szó? Ha igen, akkor te azon szerencsések közé tartozol, akik tisztában vannak testük működésével azokon az érzékeny területeken is, amelyekről sajnos még manapság is keveset beszélünk – méltatlanul.

Tovább
intim egészség

Nyáron lazábban veszed a szexet? Így legyél óvatos!

Tudtad, hogy még tamponnal sem érdemes vízbe menni, ha menstruálsz? A vizes fürdőruhától pedig azonnal meg kell szabadulni.

Tovább
hüvely antibiotikum hüvelyflóra

Ilyen az egészséges vagina

A nők hüvelyének védelme az egyik legfontosabb feladat antibiotikumkúra után. A megfelelő mennyiségű tejsav biztosítása hozzájárul a szerv egyensúlyának fenntartásához.

Tovább

Üzleti csoda lett a fiatal lány úszóiskolája

Ötletét sokan életképtelennek bélyegezték, a 22 éves brit lány mégis kitartott üzleti koncepciója mellett. Az Ariel-rajongó lány hableány-úszóiskolát alapított, ma pedig már negyvenkét tréner oktatja a sellőfarokkal úszni kívánókat.

Tovább

„Ezért nem siratom életem végéig a bipoláris szerelmemet”

Sok nő hajlamos kompromisszumot kötni egy megbízható férj mellett a biztos, kiszámítható jövő érdekében, miközben életük végéig siratják a be nem teljesült szerelmet. A harmincnégy éves Nóri arról mesél, miért nem bánta meg, hogy szakított „élete szerelmével".

Tovább
Fotó: Thinkstock

Így kezdtem új életet 34 évesen, két gyerekkel, egyedül

Álmodozás, bátorság, prioritás: egy fiatal édesanya mesél arról, hogyan kormányozta tovább az életét, miután harmincnégy évesen magára maradt két kicsi gyerekkel.

Tovább
a tengernél párkapcsolat szex házasság

„A szülés óta rémálom a szex” – Nedvesedés nélkül

Bár nem törvényszerűen következik be, a hüvelyszárazság természetes jelenség a változó korú nőknél. Ha mindez a harmincas években jelenik meg, érdemes szakemberhez fordulni. A szexuálpszichológus szerint a probléma orvosolható, de ilyenkor a lélek mélyén is érdemes keresni a megoldás kulcsát.

Tovább
Fotó: Profimedia

A feleségem úgy döntött, teljesen kiszáll az életünkből – egyedülálló apukák mesélnek

Míg régen szinte törvényszerű volt, hogy válás után a gyermek az édesanyjához kerül, ma már egyre gyakoribb, hogy az édesapa vállalja a főállású szülőséget. Három lányos édesapa mesél arról, hogyan állt a feje tetejére a világuk, amikor ezt a szerepet rájuk osztották.

Tovább
intim fertőzés hüvely

Amit nem kívánsz a puncidnak

Nemcsak a betegségek meggyógyítására kell hangsúlyt fektetni, hanem a megelőzésre is. Elmondjuk, miért.

Tovább

Nem kívánt gyerek mentette meg Ági életét

Hadd meséljek valamit a reményről és arról, hogyan lehet minden kudarcból talpra állni.

Tovább